De vierde en laatste Genos teaser: meer vragen…

//De vierde en laatste Genos teaser: meer vragen…

De vierde en laatste Genos teaser: meer vragen…

2017-09-29T10:45:19+00:00 29-9-2017|

Vandaag heeft Yamaha de vierde en laatste teaser over de Genos vrijgegeven (zie www.yamaha.com/genos). De teaser bevat de derde single van het aankomende nieuwe album van Alex Christensen. Tussen de gewone beelden door zien we af en toe wat korte zwart-wit beelden van de Genos. Op één kort fragment zien we Alex het instrument bedienen.

Eigenlijk bevat deze teaser net zo weinig informatie als de tweede en derde. We weten simpelweg niet of het geluid van de clip uit de Genos komt of niet. Los van het feit of je wel of niet van dance muziek gecombineerd met een orkest houdt, de track klinkt absoluut fantastisch!

Patronen

Het nummer bevat zich herhalende patronen van strijkers, blazer en arpeggio’s van synthesizerklanken. Zouden dit patronen zijn die je kunt gebruiken als Multipad? Kan een multipad nu geluiden herhalen (loopen)? Kun je de patronen gebruiken als onderdeel van een style? Of worden ze gegenereerd door de arpeggiator, die nu voor het eerst in de Genos zit, maar dan veel uitgebreider dan die in de PSR-S970? Vragen, vragen…

Tubular Bell

Op 1:14 in de teaser zit een lang uitklinkende Tubular Bell. De klank is prachtig en dat betekent dat ofwel de samples ofwel de DSPs (effecten, zoals nagalm) flink verbeterd zijn ten opzichte van de Tyros5. Of wellicht allebei.

Een nieuwe weg ingeslagen

Twee dingen zijn ons de afgelopen maand wel heel duidelijk geworden. Ten eerste, met de Genos slaat Yamaha een nieuwe weg in: die naar professioneel gebruik, in de studio en muziekproducties. Tegelijk blijft het onmiskenbaar een arranger zoals we gewend zijn, zodat ook de thuisspeler op zijn wenken bedient blijft worden. Het scherm ziet er anders en moderner uit, maar iedere Tyros- en PSR-speler zal zich snel thuis voelen op dit nieuwe instrument.

2 oktober lancering

Ten tweede, we weten nog steeds heel weinig over de Genos. A.s. maandag 2 oktober is een belangrijke dag. Dan wordt de Genos officiëel (online) gelanceerd! Dan weten we eindelijk de echte specificaties en komen we er hopelijk achter welk geluid er nu echt uit de Genos komt.

4 november demonstratie

En dan is het nog maar een maand wachten tot u zelf de Genos kunt bewonderen. Want de verwachting is dat u de Genos half november zelf kunt bespelen bij ons in de winkel.

Op zaterdag 4 november hebben wij de primeur in de Benelux: de eerste live demonstratie van de Yamaha Genos!